ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΣ…ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗΣ…ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ;
Οι κοπτοράπτες χωρίζονται σε οικιακούς , ημιεπαγγελματικούς και επαγγελματικούς.
Εάν δεν χρειαζόμαστε κοπτοράπτη για μεγάλη παραγωγή ενδύματος τότε μπορούμε να καλυφθούμε από τις δυο πρώτες κατηγορίες. Οι οικιακοί  και οι ημιεπαγγελματικοί κοπτοράπτες    είναι και οι δυο φορητοί , η βασική διαφορά τους είναι ότι ο ημιεπαγγελματικός διαθέτει κάποιες έξτρα λειτουργίες (όπως πίεση ποδιού στο ύφασμα κ.α) αλλά και έξτρα ισχύ μοτέρ για μεγαλύτερη ταχύτητα και μακροζωία στην εργασία μας. 

Με απλά λόγια ο κοπτοράπτης είναι μια ραπτομηχανή η οποία κόβει , ράβει και ασφαλίζει  την άκρη των υφασμάτων. Μπορούμε να κόψουμε και να ασφαλίσουμε (να μη ξεφτάει) ένα ή περισσότερα υφάσματα.

Γενικά  τα πλεονεκτήματα  του κοπτοράπτη είναι:
1.Μειώνει την ώρα που χρειαζόμαστε με τη ραπτομηχανή για να ψευτοκαρικώσουμε το ύφασμά μας.
Στη ραπτομηχανή μας το γαζί που μοιάζει με κοπτοράπτη είναι αυτό και πρέπει να γίνεται με πόδι καρικώματος με οδηγός ακριβώς στην άκρη του υφάσματος:





2.Τα τελειώματα του υφάσματος αποκτούν κομψή και όμορφη εμφάνιση , χωρίς ξέφτια.
3.Ιδανική λύση για ένωση ελαστικών αφού οι ραφές είναι πολύ πιο ισχυρές .Υπάρχει και μια πλαϊνή ραφή η οποία πολλαπλασιάζει τη αντοχή της συνολικής ραφής.
4.Υπάρχουν υφάσματα που όσο και να προσπαθούμε να ψευτοκαρικώσουμε πάντα θα ξεφτάνε …συνεπώς η μόνη λύση είναι ο κοπτοράπτης.

Επαγγελματικοί κοπτοράπτες
Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι  επαγγελματικοί  κοπτοράπτες χωρίζονται σε 3 βασικές  κατηγοριές:
 Η πρώτη κατηγορία είναι ο τρίκλωνος κοπτοράπτης ο οποίος λειτουργεί  με μια βελόνα και τρεις κλωστές και βασική του εφαρμογή είναι το καρίκωμα σε σταθερά ή ελαστικά υφάσματα. 
Επίσης είναι ο πιο ιδανικός κοπτοράπτης για φεστόνι.Το φεστόνι είναι  πάρα πολύ ψιλό και πυκνό καρίκωμα,το οποίο μπορεί να γίνει για παράδειγμα σε νυφικά.Μπορείτε στην παρακάτω φωτογραφία να δείτε ενός τύπου φεστόνι.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ο τετράκλωστος κοπτοράπτης, κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως λειτουργεί  με δύο βελόνες και τέσσερις κλωστές και εντός του καρικώματος κάνει και ένα γαζί το οποίο ονομάζεται γαζί ασφαλείας (παρακάτω θα δείτε φωτογραφία από γαζί ασφαλείας) και συγκρατεί καλύτερα τη συνολική πλέξη.
Είναι ιδανικός κοπτοράπτης για ενώσεις  σε ελαστικά  αλλά και  πλεκτά υφάσματα. Μπορεί  να λειτουργήσει και ως τρίκλωνος κοπτοράπτης (με μια βελόνα).

Η τρίτη κατηγορία ο πεντάκλωστος κοπτοράπτης λειτουργεί  με 2 βελόνες και πέντε κλωστές και  κάνει και αυτός όπως ο τετράκλωνος γαζί ασφαλείας. Είναι ο ιδανικός κοπτοράπτης για ενώσεις  σε σταθερά υφάσματα π.χ τζίν, τραπεζομάντηλα ..ακόμα και ταπετσαρίες. Δεν μπορεί όμως να κάνει φεστόνι.
Υπάρχουν φυσικά ακόμα πιο εξειδικευμένοι τύποι κοπτοράπτη  -για παράδειγμα με στερέωμα όπως έχουν οι οικιακές και επαγγελματικές ραπτομηχανές.

ΓΑΖΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  διαθέτουν και όλοι οι τετράκλωνοι και πεντάκλωνοι  οικιακοί και επαγγελματικοί κοπτοράπτες.Όπως είπαμε και πιο πάνω ισχυροποιεί περισσότερο τη ραφή μας.

 Στο κατάστημά μας μπορείτε να έρθετε και να δείτε όλα τα είδη οικιακών , ημιεπαγγελματικών και επαγγελματικών κοπτοραπτών! 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2105761100 ή στείλτε email: raptkarv@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.