ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΤΑΝΕ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ;

ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΤΑΝΕ ΟΙ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ;

5 ΛΥΣΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΗ


1.Καρίκωμα στη ραπτομηχανή μου:

Το καρίκωμα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους στη ραπτομηχανή.

 

Πρώτον είτε με βελονιά ζιγκ-ζαγκ.Καλό θα ήταν όσο πιο πολύ ξεφτάει το ύφασμά σου, τόσο να φαρδαίνεις τις  βελονιές (μεγαλώνω δηλαδή  το πλάτος του ζιγκ-ζαγκ) , αλλά και ταυτόχρονα  τόσο μικρότερη να είναι η απόσταση ανάμεσά τους (μικραίνω το μήκος-πυκνώνω). Η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να γίνεται προσπαθώντας να κρατάω το ύφασμα μου σε ευθεία.Η πλάκα μου έχει σχετικές γραμμές που μπορούν να με βοηθήσουν στη διαδικασία ευθυγράμμισης.




Δεύτερον υπάρχει εξειδικευμένο ποδαράκι το οποίο με οδηγό που εμπεριέχει (το μαύρο μέρος του στη φωτο) "οδηγεί" μόνο του σωστά το ύφασμα για να μπορέσει το ζιγκ ζαγκ γαζί να  συγκρατήσει 100% το ύφασμα που ξεφτάει. Υπάρχει επίσης στη κατηγορία αυτή και ο μηχανισμός κοπτοράπτη -τον οποίο τοποθετούμε στη ραπτομηχανή μας και αντιγράφουμε τη λειτουργία του κοπτοράπτη-Φυσικά δεν είναι τόσο ισχυρό το καρίκωμα όσο του κανονικού κοπτοράπτη.Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2105761100-2105713071






Ένας τρίτος τρόπος για να αποφύγεις να ξεφτίσει το ύφασμά σου είναι το ρέλι (ρέλιασμα).Τι είναι το ρέλι; Ένα κομμάτι ύφασμα το οποίο είναι σε όλο του το μήκος ίσου πλάτους .Κυρίως το ράβουμε στις άκρες των υφασμάτων με ειδικό ποδαράκι με σκοπό διακοσμητικό ή ενίσχυσης του ρούχου –υφάσματος-υλικού (να μην ξεφτάει).Επίσης  μπορούμε να αγοράσουμε ρέλι , αλλά υπάρχει και  ειδικό εργαλείο που φτιάχνει ρέλι (ρελοκόπτης).




2.Καρίκωμα με ψαλίδι

                                                      

Με ψαλίδι ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ: Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει ένα βασικό πλεονέκτημα και ένα βασικό μειονέκτημα: Το καρίκωμα με ψαλίδι είναι ίσως μια πολύ γρήγορη μέθοδος διότι κόβουμε το ύφασμα και "κλειδώνει" η ύφανση , οπότε δεν ξεφτάει.Το βασικό μειονέκτημα όμως είναι οτι κόβουμε μέρος του υφάσματος (χάνουμε δηλαδή περίπου από 0.2-1.5εκ υφάσματος)



3.Με ψαλίδι θερμοκοπτικό: Το συγκεκριμένο είναι ηλεκτρικό ψαλίδι και αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία -γύρω στους 600-650 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ακουμπήσει το ύφασμα το κόβει και ταυτόχρονα λιώνοντας τις άκρες της ύφανσης κλειδώνει η ραφή και δεν ανοίγει. Ιδανικό για υφάσματα που εμπεριέχουν πολυεστέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τοποθετήστε το σχόλιο σας στη συγκεκριμένη φόρμα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΨΑΛΙΔΙ;

1.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΑΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.

2.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ.

3.ΛΙΠΑΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

4.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

5.ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ

1.ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ SERVICE ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ. 2.ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΙΡΜΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.3.Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ .(ΚΟΥΜΠΙ-ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΑ-ΣΤΡΙΦΩΜΑ-ΡΑΦΗ ΦΕΡΜΟΥΑΡ-ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ).4.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ -ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ SERVICE ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ.5.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ.